EN YENİLER
Milli hava platformları Türk mühendislerine emanet
Bayraktar TB3 SİHA, 9'uncu test uçuşunu tamamladı
Türkiye'nin savunma sanayisindeki son durumu
Milli Helikopter Yakalama ve Transfer Sistemi KUŞKAPANI Kabul Testlerini Tamamladı
Savunma Sanayii için Eğitim Kurumu Örnekleri Geliyor
Türkiye'nin Güneş Paneli Üretimindeki Sıradaki Hedefi İkincilik

MTA Kurulu 4. çalıştayını yaptı!

Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü bünyesinde 2018 yılında oluşturulan “Proje Değerlendirme ve Yönlendirme Kurulu (PDYK)”; Kurumun arama ve araştırma faaliyetlerini farklı bakış açılarıyla daha kapsamlı olarak değerlendirmek,  yeni bilimsel veriler ışığında ileri teknoloji uygulamalarını projelere aktarmak, küresel gelişmeleri daha yakından takip ederek uygulamalara yansıtmak, özgün görüş ve öneriler doğrultusunda projelerin daha etkin ve verimli sonuçlanmasına destek olmak, Ülkemiz ekonomisine katkı sağlayacak öneriler geliştirmek ve hizmet içi eğitim desteği vermek amacıyla çalışmalarını sürdürmektedir.

Bu kapsamda 24-28 Kasım 2021 tarihleri arasında Antalya-Manavgat’ta PDYK’nın 2021 yılı 4. Çalıştayı gerçekleştirilmiştir. Çalıştay gündemi kapsamında bölgenin hidrokarbon potansiyeli, Toroslar’ın jeolojisi, maden yatakları ve kara sularımızın jeotermal enerji potansiyeli değerlendirilmiş, Manavgat, Alanya ve Antalya civarında gerçekleştirilen arazi çalışmalarında ise yerinde incelemeler yapılmıştır.

Çalıştaya; MTA Genel Müdürü Doç. Dr. Yasin ERDOĞAN, Genel Müdür Yardımcısı Dr. M. Emrah AYAZ, Dr. M. Bahadır ŞAHİN (Jeoloji Etütleri Dairesi Başkanı), Alper KIYAK (Jeofizik Etütleri Dairesi Başkanı), Prof. Dr. Yücel YILMAZ, Prof. Dr. Levent GÜLEN, Prof. Dr. Ahmet GÖKCE, Prof. Dr. Yusuf Kağan KADIOĞLU, Prof. Dr. Emin ÇİFTÇİ, Prof. Dr. Ali İhsan KARAYİĞİT, Proje Danışmanlarından Prof. Dr. Ergül YAŞAR, Prof. Dr. Nurullah HANİLÇİ, Prof. Dr. Hakan KARAN, MTA Orta Anadolu II. Bölge Müdürü Serkan ÖZKÜMÜŞ, MTA Doğu Akdeniz Bölge Müdürü İsmail AKÇA, MTA Güneydoğu Anadolu Bölge Müdürü Ümit AYDIN, ilgili yöneticiler, proje başkanları ve teknik elemanlar katılmışlardır.

Oldukça verimli geçen program kapsamında, ekonomik jeolojiye yönelik olarak; Toroslar ve Doğu Akdeniz’in hidrokarbon potansiyeli, Ülkemiz karasularının jeotermal enerji potansiyeli ile Toroslar’ın metalik maden ve endüstriyel hammadde potansiyelleri değerlendirilmiş, doğal kaynaklar ile cevherleşmeler için potansiyel olabilecek alanlar tartışılmıştır. Toroslar’ın jeolojisi, tektono-stratigrafik ve morfolojik verilerle birlikte yorumlanmış, Orta Toroslar ile Batı ve Doğu Toroslar’ın korelasyonu irdelenmiştir. Bunun yanında derin deniz madenciliğinde dünyada gelinen duruma yönelik değerlendirmeler yapılmış, konunun Ülkemiz için sunduğu fırsatlara dikkat çekilmiştir.

Arazi çalışmaları kapsamında Manavgat, Alanya ve Antalya çevresinde, bölgesel jeoloji, maden yatakları, karstlaşma ve iklim değişikliklerine yönelik incelemeler yapılmış, çeşitli görüş ve öneriler ortaya konulmuş, modelleme çalışmalarıyla birlikte ekonomik potansiyele olası katkıları değerlendirilmiştir.

Yeraltıhaber

Paylaş
Paylaş
Paylaş
Paylaş
Paylaş
Benzer Yazılar
deprem
İzmir Depremi'nin Bilançosu
GES
GES Projeleri İçin Geoteknik Raporun Hazırlanmasına İlişkin Özel Teknik Şartname Önerisi
nükleer
Nükleer Güç Santralleri ve Nükleer Teknoloji
izmirss
Unutulan Proje: RADIUS
1424653
TOGG, Batarya Modülü İçin Farasis İle Anlaştı
DCIM100MEDIADJI_0168.JPG
Alsancak Limanı'nda Ro-Ro Operasyonları Yeniden Başladı
Ekran Alıntısı
"Depreme Karşı Tekiz" Girişiminden 7 Maddelik Eylem Planı
D_giKQnWsAIPARD
Türkiye'nin İhtiyacı Yassı Çelik Üretimi Hakkında Öneriler
FARM-2048x1263
Organik Tarım Uydurması
thumbs_b_c_e428879bb34d1f9546287414ad1e9f7f
Kıyı Emniyetinin İlk Kadın Römorkör Kaptanı, Dümeni Başında
röpdeneme2
Prof. Dr. Sencer İmer ile Türkiye'de Demir - Çelik Sanayisinin Değerlendirmesi
thumbs_b_c_edf5aed117b870772be9ac2eff6dbd14
Türkiye’nin Mühendis Kızları Geleceği Aydınlatacak