EN YENİLER
Milli hava platformları Türk mühendislerine emanet
Bayraktar TB3 SİHA, 9'uncu test uçuşunu tamamladı
Türkiye'nin savunma sanayisindeki son durumu
Milli Helikopter Yakalama ve Transfer Sistemi KUŞKAPANI Kabul Testlerini Tamamladı
Savunma Sanayii için Eğitim Kurumu Örnekleri Geliyor
Türkiye'nin Güneş Paneli Üretimindeki Sıradaki Hedefi İkincilik

AKINCI İlk Atışını Yeni Mühimmat MAM-T ile Yaptı

Baykar Savunma tarafından geliştirilen AKINCI İnsansız Hava Aracı, ilk atışlı testini bugün Roketsan’ın yeni mühimmatı MAM-T ile gerçekleştirdi.

Baykar Savunma tarafından geliştirilen AKINCI Taarruzi İnsansız Hava Aracı, ilk atışlı testini bugün Roketsan tarafından geliştirilen MAM-T Mini Akıllı Mühimmat ile gerçekleştirildi. Keşan’daki Akıncı Uçuş Eğitim ve Test Merkezi‘nden havalanan AKINCI TİHA, özel olarak tahsis edilen adada bulunan hedefi MAM-T mühimmatı ile başarılı bir şekilde vurdu.

Roketsan tarafından geliştirilen mühimmatı, halihazırda MAM-L ve MAM-C mühimmatlarından oluşan Roketsan’ın Mini Akıllı Mühimmat (MAM) ailesinin en yeni üyesi konumunda bulunuyor. SavunmaSanayiST.com tarafından edinilen bilgiye göre; yerli ve milli olarak geliştirilen ve ağırlık/etkinlik optimizasyonu yapılmış olan MAM-T; zırhlı ya da zırhsız araçlar, yumuşak hedefler, binalar ve su üstü hedeflerine karşı kullanılabiliyor.

MAM-T’nin Özellikleri

Küresel konumlama ve ataletsel navigasyon sistemleri (KKS/ANS) ile desteklenebilecek ara safha güdüm yeteneklerinin yanında, Blok-1 konfigürasyonunda hareketli ve sabit hedeflere karşı yüksek hassasiyet sağlayan mühimmat, yarı aktif lazer arayıcı başlığa da sahip. Farklı platformlara uyumlu geliştirilen ailenin yeni üyesi MAM- T; İHA’larda 30+ kilometre, hafif taarruz uçaklarında 60 kilometre ve savaş uçaklarında 80 km’den uzun menzil kabiliyeti ile ailenin oyun değiştirici kimliğini taşımaya devam edecek gibi gözüküyor.

MAM-T-2

Şu ana kadar 8+ kilometre menzilli MAM-L veyahut MAM-C mühimmatlarını kullanan Türk SİHA’larının bütün Dünya tarafından kabul gören muharebe sahasındaki oyun değiştirici etkisi, MAM-T mühimmatı ile çok daha yüksek seviyelere ulaşacak.

Ayrıca Baykar Savunma tarafından geliştirilen AKINCI Taarruzi İnsansız Hava Aracı’nın ilk atış testinin Roketsan tarafından geliştirilen MAM-T mühimmatı ile yapılması, bu test faaliyetinin MAM-T mühimmatının da ilk atış testi olduğu düşünüldüğünde; Türk mühendislerinin, geliştirdikleri ürünlere olan güveninin kanıtı niteliğinde.

Savunma Sanayii Başkanı DEMİR’den MAM-T Açıklaması

Prof. Dr. İsmail DEMİR

MAM-T’nin başarılı atış testi sebebiyle Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail DEMİR tarafından yapılan açıklamada, “SİHA’larımızın yeni vurucu gücü MAM-T Daha yüksek harp başlığı etkinliği ve daha uzun menzil için geliştirilen MAM-T mühimmatımızın ilk test atışı AKINCI TİHA’dan başarıyla gerçekleştirildi. İlk defa MAM-T yanında MAM-L ve MAM-C ile beraber 3 mühimmatla kalkıp hepsinin patlayıcı başlıksız test atışlarını başarıyla gerçekleştiren AKINCI envantere girmek için gün sayıyor. Başta, Baykar ve Roketsan olmak üzere emeği geçen herkesi yürekten kutluyorum.” ifadelerine yer verildi.

Roketsan Genel Müdürü İKİNCİ’den MAM-T Açıklaması

Roketsan Genel Müdürü Murat İKİNCİ
Roketsan Genel Müdürü Murat İKİNCİ

MAM-T’nin başarılı atış testi sebebiyle Roketsan Genel Müdürü Sayın Murat İKİNCİ tarafından yapılan açıklamada, ““Kısaca MAM olarak isimlendirdiğimiz Mini Akıllı Mühimmat ailemiz, geldiğimiz noktada dünyadaki muadillerinden çok daha önde bir konumda. İHA’larda görev süresini maksimuma çıkaran MAM ailemizin yeni üyesi MAM-T de yüksek harp başlığı kapasitesi ve yüksek menzil performansıyla, ülkemizin yeni tip İHA filosunu yine dünya standartlarının üzerinde bir etkinlik ve güce ulaştırmış olacak” dedi.

İkinci, şöyle devam etti: “Türkiye, yerli ve milli kaynaklarıyla, farklı görevleri icra edebilecek kabiliyetlerle donatarak son teknolojiyle geliştirdiği insansız hava araçlarında, bugün artık küresel bir güç olmuş durumda. Yakın tarihte TSK tarafından kullanılmaya başlaması planlanan AKINCI İHA platformunun kabiliyetleriyle uyumlu olarak geliştirdiğimiz MAM-T, daha uzun görev süresi ve daha yüksek menzil performansıyla göreve hazır olduğunu kanıtladı.

AKINCI İHA’nın 1. fazı için belirlenmiş olan teslimat takvimine paralel olarak, bu yılın içerisinde İHA ile beraber ilk mühimmat teslimatlarını yapmayı hedefliyoruz. Kalifikasyon ve diğer test faaliyetlerinin tamamlanmasının ardından, 2021 yılı ikinci yarısında tam kapasiteyle seri üretime geçmeyi öngörüyoruz” ifadelerine yer verildi.

Kaynak: SavunmaSanayiST.com

Paylaş
Paylaş
Paylaş
Paylaş
Paylaş
Benzer Yazılar
deprem
İzmir Depremi'nin Bilançosu
GES
GES Projeleri İçin Geoteknik Raporun Hazırlanmasına İlişkin Özel Teknik Şartname Önerisi
nükleer
Nükleer Güç Santralleri ve Nükleer Teknoloji
izmirss
Unutulan Proje: RADIUS
1424653
TOGG, Batarya Modülü İçin Farasis İle Anlaştı
DCIM100MEDIADJI_0168.JPG
Alsancak Limanı'nda Ro-Ro Operasyonları Yeniden Başladı
Ekran Alıntısı
"Depreme Karşı Tekiz" Girişiminden 7 Maddelik Eylem Planı
D_giKQnWsAIPARD
Türkiye'nin İhtiyacı Yassı Çelik Üretimi Hakkında Öneriler
FARM-2048x1263
Organik Tarım Uydurması
thumbs_b_c_e428879bb34d1f9546287414ad1e9f7f
Kıyı Emniyetinin İlk Kadın Römorkör Kaptanı, Dümeni Başında
röpdeneme2
Prof. Dr. Sencer İmer ile Türkiye'de Demir - Çelik Sanayisinin Değerlendirmesi
thumbs_b_c_edf5aed117b870772be9ac2eff6dbd14
Türkiye’nin Mühendis Kızları Geleceği Aydınlatacak