EN YENİLER
Milli hava platformları Türk mühendislerine emanet
Bayraktar TB3 SİHA, 9'uncu test uçuşunu tamamladı
Türkiye'nin savunma sanayisindeki son durumu
Milli Helikopter Yakalama ve Transfer Sistemi KUŞKAPANI Kabul Testlerini Tamamladı
Savunma Sanayii için Eğitim Kurumu Örnekleri Geliyor
Türkiye'nin Güneş Paneli Üretimindeki Sıradaki Hedefi İkincilik

Aydın Valisi, jeotermal ısıtmalı sera bölgesine ilişkin açıklamada bulundu

Aydın Valisi Hüseyin Aksoy, geçtiğimiz günlerde katıldığı bir TV programında Aydın’daki organize sera bölgesi, birçok proje ve güncel durumlar hakkında açıklamalarda bulundu.

Katıldığı programda Vali Aksoy, enerji ihtiyacını bünyesindeki jeotermal santrallerden karşılayacak bir Tarıma Dayalı İhtisas Sera Organize Sanayi Bölgesi kurma çalışmalarını anlattı.

Vali, planlanan projeler ve çalışmalardaki son durum hakkında şu açıklamalarda bulundu:

“ Organize sera sanayi oluşturmak adına tüzel kişilik ile ilgili müracaatlarımızı yaptık. Tarım ve Orman Bakanlığınca onaylandı. Arazi ile ilgili tesis çalışmaları tamamlandı. İçerisinde birkaç adet özel mülkiyete ait alan vardı. Onları kamulaştırma işlemleri de tamamlandı. Şimdi artık yatırımcılarımızdan ön talepleri almaya başladık. Geçtiğimiz haftalarda bunu ilan ettik.

Toplamda 20 adet sera parselimiz var. Bu sera parsellerimizin büyüklüğü 25 dönüm ile 31 dönüm arasında değişiyor. Dolayısıyla en küçük sera parselimiz 25 dönüm. Bunun yaklaşık 20 dönümü fiilen sera, 5 dönümü de ekipmanların konulacağı, çalışma alanlarının oluşturulacağı bölüm olmak üzere, böyle bir organize sera bölgemiz oluştu. Ayrıca 9 parsel de sanayi parselimiz var. Onlar da farklı büyüklüklerde oluşmaktadır. Onlar için de ön talepleri almaya başladık. Şu anda bazı müracaatlar var. Bir teknik ekip oluşturup bu konuda ciddi yatırımcı olduklarını kanaat getirdiklerini teknik heyetimiz bizlere sunacak, bizler de yönetim kurulu olarak onların bu taleplerini sonuçlandıracağız. En kısa zamanda da yatırımın bölgemizde gerçekleşmesi adına bu çalışmaları başlatmış olacağız.

Jeotermal seranın kaynağı ile ilgili jeofizik çalışmalarımızı yaptık. Orada 2-3 değişik alternatifimiz var. Birincisi derin bir sondaj yapma doğrultusunda jeotermal bir kaynak bulmak, jeotermal enerji sıcaklığına yakın bir ısının olduğu kaynak. Fakat tabii onun sondaj maliyetleri oldukça yüksek. Biz daha az mesafede 500-700 metre arasında sera bölgesinin ihtiyaç duyacağı ısıl değerde ön çalışmalar yaptık. Farklı alternatiflerimiz var. Önümüzdeki günlerde yönetim kurulu olarak, teknik arkadaşların bize sunacağı bu alternatifleri değerlendireceğiz ve bu tür yöntemlerle suyu getireceğiz. Şu aşamada enerji üreten enerji santrallerden transfer yok. ”

YERALTI HABER

Paylaş
Paylaş
Paylaş
Paylaş
Paylaş
Benzer Yazılar
deprem
İzmir Depremi'nin Bilançosu
GES
GES Projeleri İçin Geoteknik Raporun Hazırlanmasına İlişkin Özel Teknik Şartname Önerisi
nükleer
Nükleer Güç Santralleri ve Nükleer Teknoloji
izmirss
Unutulan Proje: RADIUS
1424653
TOGG, Batarya Modülü İçin Farasis İle Anlaştı
DCIM100MEDIADJI_0168.JPG
Alsancak Limanı'nda Ro-Ro Operasyonları Yeniden Başladı
Ekran Alıntısı
"Depreme Karşı Tekiz" Girişiminden 7 Maddelik Eylem Planı
D_giKQnWsAIPARD
Türkiye'nin İhtiyacı Yassı Çelik Üretimi Hakkında Öneriler
FARM-2048x1263
Organik Tarım Uydurması
thumbs_b_c_e428879bb34d1f9546287414ad1e9f7f
Kıyı Emniyetinin İlk Kadın Römorkör Kaptanı, Dümeni Başında
röpdeneme2
Prof. Dr. Sencer İmer ile Türkiye'de Demir - Çelik Sanayisinin Değerlendirmesi
thumbs_b_c_edf5aed117b870772be9ac2eff6dbd14
Türkiye’nin Mühendis Kızları Geleceği Aydınlatacak