EN YENİLER
"5 ARALIK DÜNYA MÜHENDİSLER GÜNÜ" ŞEKLİNDE ÖZEL BİR GÜN YOKTUR!
GÖKBEY envantere giriyor! Cumhurbaşkanı Erdoğan GÖKBEY'in teslim törenine katıldı
Milli hava platformları Türk mühendislerine emanet
Bayraktar TB3 SİHA, 9'uncu test uçuşunu tamamladı
Türkiye'nin savunma sanayisindeki son durumu
Milli Helikopter Yakalama ve Transfer Sistemi KUŞKAPANI Kabul Testlerini Tamamladı

Azerbaycan’ın siber güvenlik adımına yerli teknoloji üreticisinden destek

Azerbaycan Siber Güvenlik Teşkilatları Birliği’nin yönetim kuruluna Azerbaycan dışından dahil olan yerli teknoloji üreticisi Pavo Group Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Özbilen, bilgi ve birikimlerini AKTA ile sonuna kadar paylaşacaklarını belirtti.

AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, bilgi ve iletişim teknolojileri ile siber güvenlik alanlarındaki uzman ve kuruluşların bünyesinde yer aldığı Azerbaycan Siber Güvenlik Teşkilatları Birliği’nin (AKTA) kuruluşu gerçekleştirildi.

Birlik, siber güvenlik alanında bilinçlendirme faaliyetlerinin yanı sıra bu alandaki bilimsel ve teknik uygulamaları destekleyecek, propaganda ve dezenformasyon faaliyetlerinin önüne geçecek ve bu mücadelede önerilerde bulunarak yapılan çalışmaları koordine edecek.

AKTA’nın yönetim kuruluna Azerbaycan dışından dahil olan Pavo Group Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Alper Özbilen, konuya ilişkin açıklamasında, siber güvenliğin bir ülkede kalıcı olarak tesis edilebilmesi için devlet, özel sektör ve kritik altyapı temsilcilerinin kolektif bir şuurla hareket etmesinin elzem olduğunu belirterek, “Cephedeki askerlerin yanına siber savaşçıların da süratle eklemlendiğine şahitlik ediyoruz ve önümüzdeki yıllarda bunun daha da hızlanacağını görüyoruz. Günümüzün güvenlik paradigması mevcut olanların yanı sıra sosyal, ekonomik, teknolojik ve çevre faktörlerini de içerecek şekilde genişlemeye devam ediyor.” ifadelerini kullandı.

“Güçlü bir siber güvenlik ekosisteminin kilit noktası milli bir siber güvenlik politikası”

Global düzeyde siber saldırıların maliyetlerinin her geçen gün arttığını aktaran Özbilen, “Güçlü bir siber güvenlik ekosistemini inşa etmenin en kilit noktası kanun ve regülasyonlar ile desteklenen milli bir siber güvenlik politikası ve bu politika üzerine inşa edilen milli siber güvenlik stratejisidir. Azerbaycan bu noktada bir siber güvenlik politikasının ve stratejisinin geliştirilmesi ile ilgili de çok önemli adımlar atmaktadır. Azerbaycan Siber Güvenlik Teşkilatları Birliği ile beraber Azerbaycanımız bu sahada ihtiyaç duyacağı önemli bir altyapıya kavuşmuştur.” değerlendirmesinde bulundu.

Özbilen, imkanları dahilindeki bütün teknolojileri, tasarımları, üretimleri Azerbaycan’la paylaşma niyetlerinin bulunduğunu belirterek, şunları kaydetti:

“Güvenliğin, aslında tasarım ve üretimde başladığını, en son noktada bekçi olma değil, daha tasarlarken bunların kendi ihtiyaçlarınıza uygun bir şekilde yapılması gerektiğine inanıyoruz. Bu noktada Azerbaycan’da her seviyede verilebilecek birçok eğitimin sürecine iştirak edeceğiz. Sahip olduğumuz bilgi ve birikimimizi sonuna kadar paylaşacağız.”

AA

Paylaş
Paylaş
Paylaş
Paylaş
Paylaş
Benzer Yazılar
deprem
İzmir Depremi'nin Bilançosu
GES
GES Projeleri İçin Geoteknik Raporun Hazırlanmasına İlişkin Özel Teknik Şartname Önerisi
nükleer
Nükleer Güç Santralleri ve Nükleer Teknoloji
izmirss
Unutulan Proje: RADIUS
1424653
TOGG, Batarya Modülü İçin Farasis İle Anlaştı
DCIM100MEDIADJI_0168.JPG
Alsancak Limanı'nda Ro-Ro Operasyonları Yeniden Başladı
Ekran Alıntısı
"Depreme Karşı Tekiz" Girişiminden 7 Maddelik Eylem Planı
D_giKQnWsAIPARD
Türkiye'nin İhtiyacı Yassı Çelik Üretimi Hakkında Öneriler
FARM-2048x1263
Organik Tarım Uydurması
thumbs_b_c_e428879bb34d1f9546287414ad1e9f7f
Kıyı Emniyetinin İlk Kadın Römorkör Kaptanı, Dümeni Başında
röpdeneme2
Prof. Dr. Sencer İmer ile Türkiye'de Demir - Çelik Sanayisinin Değerlendirmesi
thumbs_b_c_edf5aed117b870772be9ac2eff6dbd14
Türkiye’nin Mühendis Kızları Geleceği Aydınlatacak