Alman kimya devi BASF, Çin’de kurmakta olduğu entegre petrokimya tesislerinde tamamen yenilenebilir kaynaklardan üretilen elektrik kullanacak.
Alman kimya devi BASF, Çin’de kurmakta olduğu entegre petrokimya tesislerinde tamamen yenilenebilir kaynaklardan üretilen elektrik kullanacak.
Alman BASF kimya grubu, Güney Çin Eyaleti Guangdong’un Zhanjiang kentinde geçen yıldan beri kurmakta olduğu kimya kompleksinin ilk tesislerinin tamamen yenilenebilir enerjiyle üretilecek elektrikle işletileceğini açıkladı.
Yapılan açıklamaya göre BASF, Çinli elektrik üreticisi China Resources Power ile Guangdong Elektrik Borsası aracılığıyla yenilenebilir elektriği satın almak için ilk anlaşmayı imzaladı. Anlaşma ile BASF, Nisan ayında yayınlanan “Guangdong Yenilenebilir Enerji Ticareti Kuralları” pilot uygulaması kapsamında Zhanjiang Verbund sahasındaki ilk tesisleri için %100 yenilenebilir elektrik kullanacak. İlk tesislerde mühendislik plastikleri ve termoplastik poliüretanlar (TPU) üretecek olan BASF, elektrik üretiminin kaynağı konusunda ise bilgi vermedi.
Çin Uluslararası Radyosu’nun haberine göre 2030 yılına kadar tamamlanması öngörülen yeni yerleşkenin ilk fabrikaları 2022’den itibaren üretime hazır durumda olacak. Bu ve bundan sonra kurulacak işletmelerin hepsi, temiz/ekolojik olarak üretilen elektrikle çalışacak. Tesisler tamamlandıktan sonra BASF’ın merkezi Ludwigshafen ve Anvers dışında üçüncü büyük kuruluşu olacak. Şirket bu yerleşke için 10 milyar dolardan fazla yatırım yapıyor ki, bu meblağ grubun şimdiye kadar gerçekleştirdiği en yüksek tekil yatırım tutarı.
Kaynak: enerjigunlugu.net