Borçelik’in toplumsal cinsiyet eşitliğine yönelik çalışmalarıyla TSKB Sürdürülebilirlik Danışmanlığı A.Ş’nin (Escarus) Cinsiyet Eşitliği Programı Sertifikası (CEPS) almaya hak kazandı.
Türkiye’nin en büyük galvanizli çelik üreticisi Borçelik, toplumsal cinsiyet eşitliğini sahiplenen projeleriyle “İleri Seviye Cinsiyet Eşitliği Sertifikası”nın sahibi oldu.
Borusan Grup şirketlerinden Borçelik’in toplumsal cinsiyet eşitliğine yönelik çalışmaları ve bu alanda gösterdiği performans Escarus tarafından değerlendirildi. Borçelik bu değerlendirme sonucunda İleri Seviye Cinsiyet Eşitliği Sertifikası almaya hak kazandı.
“KADIN-ERKEK İŞİ YOKTUR”
Ülkelerin refah seviyesinin kadınların sosyal ve ekonomik hayatta görünürlüğü ile yakından ilişkili olduğunu belirten Borçelik Genel Müdürü Kerem Çakır, Borçelik olarak toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda farkındalığı artırmak, farklı projelerle de kadınların işgücü piyasasına erişim olanaklarını çeşitlendirmek adına çalışmalar yürüttüklerini söyledi. Borçelik’in Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi (UN Global Compact) ve Birleşmiş Milletler Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Kadının Güçlenmesi Birimi (UN Women) ortaklığında oluşturulan Kadının Güçlenmesi Prensipleri’ne (Women’s Empowerment Principles – WEPs) Türkiye’den ilk imza atan kuruluşlar arasında olduğunu belirten Çakır sözlerine şu şekilde devam etti:
“Borçelik olarak erkek egemen sektörümüzde ‘kadın işi-erkek işi yoktur’ diyoruz. Toplumsal ve ekonomik gelişim için kadının güçlendirilmesi gerektiğine inanıyoruz. Üretim hatlarında kadın istihdamının artırılmasına yönelik projemiz ‘Kadına Güç İş Yok’ yanı sıra gerek kurum içi gerekse kurum dışı faaliyetlerimizle toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda önemli işlere imza atıyoruz. Kadın istihdamının düşük olduğu diğer sektör işletmelerine örnek teşkil etmeyi ve liderlik etmeyi amaçlıyoruz.”
ENERJİ GÜNLÜĞÜ