EN YENİLER
Milli hava platformları Türk mühendislerine emanet
Bayraktar TB3 SİHA, 9'uncu test uçuşunu tamamladı
Türkiye'nin savunma sanayisindeki son durumu
Milli Helikopter Yakalama ve Transfer Sistemi KUŞKAPANI Kabul Testlerini Tamamladı
Savunma Sanayii için Eğitim Kurumu Örnekleri Geliyor
Türkiye'nin Güneş Paneli Üretimindeki Sıradaki Hedefi İkincilik

Çin’den Pasifik’te ABD’ye Gözdağı

Çin Deniz Kuvvetleri, Pasifik’te; ABD, Hindistan, Japonya ve Güney Kore Deniz Kuvvetleri’nin artan hareketlerine binaen Japonya’ya göz dağı verdi.

Japonya Savunma Bakanlığı Müşterek Personel Ofisi’nden Pazar günü yapılan açıklamada, Çin uçak gemisi Liaoning ve beş eskort gemisinin Pasifik Okyanusu’na giderken Japonya açıklarındaki önemli bir su yolundan geçtiği bildirildi.

Japonya Savunma Bakanlığı, Uçak Gemisi Görev Grubunun Cumartesi günü sabah saat 8 civarında Nagazaki şehrine bağlı Danjo Adaları’nın yaklaşık 470 km güneybatısında tespit edildiğini belirtti. Görev Grubu daha sonra Okinawa Adası ile Miyako Adası arasındaki 250 km genişliğindeki su yolu olan Miyako Boğazı’ndan geçti.

Nisan 2020’den bu yana ilk kez Liaoning’in bu su yolundan geçtiğinin ve Doğu Pasifik’teki ABD ile Avustralya Donanmaları arasındaki tatbikatlardan sadece birkaç gün sonra bu güzergahın kullanıldığının altını çizmekte fayda var.

Liaoning’e eşlik eden gemiler; bir Renhai sınıfı stealth güdümlü füze destroyeri, iki Luyang-III sınıfı güdümlü füze destroyeri, bir Jiangkai-II çok fonksiyonlu fırkateyn ve bir Fuyu sınıfı hızlı muharebe destek gemisiydi.

Japon tarafının bilgi toplamak ve Çin gemilerinin hareketlerini izlemek için bir P-1 deniz devriye uçağı ve bir P-3C denizaltı savunma harbi uçağı ile JS Suzutsuki destroyeri konuşlandırdığı belirtildi.

P-3C

Yaşanan hareketliliğin, ABD Donanması’nın Hint-Pasifik’teki Japonya, Hindistan ve Avustralya’nın Dörtlü ortaklarıyla işbirliğini yoğunlaştırması sonucu yaşandığı tahmin ediliyor.

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin’in Hindistan ziyaretinin hemen ardından Theodore Roosevelt Uçak Gemisi Grubu, 28 ve 29 Mart’ta Hint Okyanusu’nda Hindistan’ın donanması ve hava kuvvetleriyle ortak operasyonlar düzenlemişti.

Uçak gemisi USS Theodore Roosevelt, güdümlü füze kruvazörü USS Bunker Hill ve destroyer USS Russell, “Tigersharks” olarak bilinen 222 numaralı Filo’dan Hint fırkateyni INS Shivalik ve Hint Hava Kuvvetleri uçaklarıyla faaliyet göstermişti.

Kaynak: savunmasanayist

Paylaş
Paylaş
Paylaş
Paylaş
Paylaş
Benzer Yazılar
deprem
İzmir Depremi'nin Bilançosu
GES
GES Projeleri İçin Geoteknik Raporun Hazırlanmasına İlişkin Özel Teknik Şartname Önerisi
nükleer
Nükleer Güç Santralleri ve Nükleer Teknoloji
izmirss
Unutulan Proje: RADIUS
1424653
TOGG, Batarya Modülü İçin Farasis İle Anlaştı
DCIM100MEDIADJI_0168.JPG
Alsancak Limanı'nda Ro-Ro Operasyonları Yeniden Başladı
Ekran Alıntısı
"Depreme Karşı Tekiz" Girişiminden 7 Maddelik Eylem Planı
D_giKQnWsAIPARD
Türkiye'nin İhtiyacı Yassı Çelik Üretimi Hakkında Öneriler
FARM-2048x1263
Organik Tarım Uydurması
thumbs_b_c_e428879bb34d1f9546287414ad1e9f7f
Kıyı Emniyetinin İlk Kadın Römorkör Kaptanı, Dümeni Başında
röpdeneme2
Prof. Dr. Sencer İmer ile Türkiye'de Demir - Çelik Sanayisinin Değerlendirmesi
thumbs_b_c_edf5aed117b870772be9ac2eff6dbd14
Türkiye’nin Mühendis Kızları Geleceği Aydınlatacak