EN YENİLER
"5 ARALIK DÜNYA MÜHENDİSLER GÜNÜ" ŞEKLİNDE ÖZEL BİR GÜN YOKTUR!
GÖKBEY envantere giriyor! Cumhurbaşkanı Erdoğan GÖKBEY'in teslim törenine katıldı
Milli hava platformları Türk mühendislerine emanet
Bayraktar TB3 SİHA, 9'uncu test uçuşunu tamamladı
Türkiye'nin savunma sanayisindeki son durumu
Milli Helikopter Yakalama ve Transfer Sistemi KUŞKAPANI Kabul Testlerini Tamamladı

Çoruh’un Mavi Gerdanlıkları Ülke Enerjisine Enerji Katıyor

DSİ yatırımlarının kaynağını teşkil eden su, yaşamsal öneminin yanında tüm üretim süreçlerinin ana girdilerinden birini oluşturuyor. Ulaştığı her alanda adeta zincirleme bir reaksiyona sebep olan su, hem sektörel hem de sektörler arası hareketliliği tetikliyor. Suyun tarım ve sanayide yarattığı güçlü etki, geniş iş sahalarının doğmasına da vesile oluyor.

Tarım, enerji, hizmet ve çevre sektörlerinde faaliyetlerini yürütmekte olan Tarım ve Orman Bakanlığı, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü; inşa ettiği dev barajlarda depoladığı suyu başta içme, kullanma ve sanayi suyu üretimine yönelik tesisler olmak üzere; hidroelektrik enerji üretimi, tarımsal sulama, atıksu arıtımı, taşkın kontrolü gibi çok geniş bir yelpazede mühendislik yapıları vasıtasıyla milletimizin hizmetine sunuyor.

Bu bağlamda ülkemizde 1954 yılından bu yana toprak ve su kaynaklarını geliştirmekle mesul olan DSİ, aralarında dünyada ilk kez uygulanan projelerin, en yüksek ve büyük barajların, en uzun sulama kanallarının ve içme suyu maksatlı tünellerin bulunduğu sayısız tesisi tamamlayarak milletimizin istifadesine sunmuş ve sunmaya da devam etmektedir.

Çoruh’un 4 Mavi Gerdanlığı Artvin’e Kazandırıldı

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından 2003-2022 yılları arasında Artvin iline toplam 30.817.219.317 TL yatırım yapıldı. Artvin’de son 19 yıl içerisinde ülkemizin ve Artvin’in gurur projeleri olan Muratlı TBMM 85.Yıl Milli Egemenlik Barajı ve HES, Borçka Barajı ve HES, Deriner Barajı ve HES ile Artvin Barajı ve HES tesisleri inşa edilerek ülkemizin elektrik enerji üretimine 35 milyar 893 milyon kilowatt/saat katkı sağlanmıştır.

Ülkemizin Prestij Projesi Yusufeli Barajı ile Ülkemiz Kalkınacak

Diğer taraftan temelden 275 metre yüksekliği ile Ülkemizin en yüksek, Dünyanın ise en yüksek 3. barajı olacak olan Yusufeli Barajı ve HES projesinin tamamlanması ile milli bütçeye yıllık 220 milyon dolar katkı sağlanması hedefleniyor. Projede %95 fiziki gerçekleşme sağlanmıştır.

Artvin’de Taşkın Riskini Azaltılıyor

Ayrıca; Artvin ilinde taşkın riskini azaltmak için son 19 yılda tamamlanan 78 dere ıslahı ile; 163 meskûn mahal ve 3.178 dekar arazi taşkınlardan korunmuştur. 16 adet taşkın koruma tesisinin de inşaat çalışmaları devam etmektedir.

Artvin’de Muazzam Yol ve Tünel Çalışmaları Gerçekleştirildi

Artvin’de inşa edilen baraj çalışmaları muhtevasında ulaşımın kolaylıkla yapılabilmesi için 135 km uzunluğunda devlet yolu ile 75 km uzunluğunda köy yolu inşa edilmiştir.

Bu yollar üzerinde toplam uzunluğu 22.960 metre olan 42 adet tünel ile toplam uzunluğu 4.318 metre olan 32 adet köprü, dengeli konsol köprü ve viyadük inşa edilmiştir.

YERALTIHABER

Paylaş
Paylaş
Paylaş
Paylaş
Paylaş
Benzer Yazılar
deprem
İzmir Depremi'nin Bilançosu
GES
GES Projeleri İçin Geoteknik Raporun Hazırlanmasına İlişkin Özel Teknik Şartname Önerisi
nükleer
Nükleer Güç Santralleri ve Nükleer Teknoloji
izmirss
Unutulan Proje: RADIUS
1424653
TOGG, Batarya Modülü İçin Farasis İle Anlaştı
DCIM100MEDIADJI_0168.JPG
Alsancak Limanı'nda Ro-Ro Operasyonları Yeniden Başladı
Ekran Alıntısı
"Depreme Karşı Tekiz" Girişiminden 7 Maddelik Eylem Planı
D_giKQnWsAIPARD
Türkiye'nin İhtiyacı Yassı Çelik Üretimi Hakkında Öneriler
FARM-2048x1263
Organik Tarım Uydurması
thumbs_b_c_e428879bb34d1f9546287414ad1e9f7f
Kıyı Emniyetinin İlk Kadın Römorkör Kaptanı, Dümeni Başında
röpdeneme2
Prof. Dr. Sencer İmer ile Türkiye'de Demir - Çelik Sanayisinin Değerlendirmesi
thumbs_b_c_edf5aed117b870772be9ac2eff6dbd14
Türkiye’nin Mühendis Kızları Geleceği Aydınlatacak