EN YENİLER
Milli hava platformları Türk mühendislerine emanet
Bayraktar TB3 SİHA, 9'uncu test uçuşunu tamamladı
Türkiye'nin savunma sanayisindeki son durumu
Milli Helikopter Yakalama ve Transfer Sistemi KUŞKAPANI Kabul Testlerini Tamamladı
Savunma Sanayii için Eğitim Kurumu Örnekleri Geliyor
Türkiye'nin Güneş Paneli Üretimindeki Sıradaki Hedefi İkincilik

“Depreme Karşı Tekiz” Girişiminden 7 Maddelik Eylem Planı

TMB (Türkiye Müteahhitler Birliği),Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER), İnşaatçılar Derneği (İNDER), Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER), Türk Müşavir Mühendisler ve Mimarlar Birliği (TürkMMMB), Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD), Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası (İNTES) ve Yapı Denetim Kuruluşları Birliği (YDKB) ülkemizin gerçeği deprem konusunda ortak bildiri yayınladılar.

Salgın nedeniyle dijital ortamda yapılan toplantıda; Türkiye İMSAD Başkanı Tayfun Küçükoğlu, “Konut başına 3.4 kişi düşmesinden yola çıkarak hesapladığımızda, 6.7 milyon riskli konutta 22 milyon vatandaşımızın yaşadığını görüyoruz. Kamunun 1.5 milyon konutun acil dönüşümüne destek için bugünkü fiyatlarla konut üretimine 280 milyar TL kaynak aktarması gerekecek. Ancak ülkemizin de sınırlı kaynakları olduğunun farkındayız. Dolayısıyla, binalarımızda deprem güvenliği konusunda tüm ümidimizi ucuz kredilere ve kentsel dönüşüm desteklerine bağlamadan, bilinçli hareket ederek, kendi kaynaklarımızı da zorlamamız gerekiyor” dedi.

TürkMMMB Başkanı Süreyya Ural, mühendislik ve mimarlık hizmetlerinin kalite ve tecrübe bazlı bir seçim yöntemi ile temin edilmesine vurgu yaptı.

İNTES Başkan Vekili Enes Olpak, deprem riski yüksek bölgelerde yapım işlerini sadece A grubunda yer alan ve mesleki yeterlilik belgeli işçiye sahip firmaların üstlenmesi gerektiğine dikkat çekti.

YDKB Başkanı Tekin Saraçoğlu ise, kentsel dönüşümün beklenen hıza ulaşamadığını, bu uygulamaların yapılamadığı yapılarda güçlenmeyi zorunlu hale getirmek ya da boşaltılmanın gerekli olduğunu söyledi.

Süreçteki en önemli hedeflerinin konunun gündemde kalıcı bir yer edinmesi ve farkındalığın artırılması olduğunu anlatan TMB Başkanı Mithat Yenigün, tespitlerin başta hükümet yetkilileri olmak üzere ilgili tüm kurum ve kuruluşlarla paylaşılacağını kaydetti.

GYODER Başkanı Mehmet Kalyoncu, Türkiye’nin çok güçlü altyapısıyla dünya standartlarının üzerine çıktığını anlatırken, “Şimdi önümüzde ülkemizin üstyapısını yani yapı stokunu yenilemek var, bunu da doğru kurgulanmış bir kamu-özel iş birliği modeliyle yapabiliriz” dedi.

TOSİAD Başkan yardımcısı ve yapı denetim kuruluşları birliği genel sekreteri Mustafa Aynur, “Depremle mücadele; afet öncesini, afet anını ve bir sonraki depreme kadar olan dönemi kapsayan kesintisiz bir süreçte ele alınmalıdır. Deprem doğal bir afet olmasının ilerisinde öncelikle yasal ve teknik olarak değerlendirilmeli ardından ekonomik, kültürel ve sosyal boyutlarıyla algılanmalıdır. Denetim konusu gelişim süreci yaşadı, ciddi iyileştirme sağlandı ancak YAPI DENETİM sisteminde hizmet kalitesinin sağlanması için daha da güçlendirilmelidir . Yasanın iyileştirilmesi Bakanlığımızın da hep gündeminde oldu ve deneti işlerinin dijital ortamda dağıtımı sağlandı” dedi.

Bildiri 7 başlık atında toplanarak kamuoyunun bilgisine sunuldu.

1-EHİL YAPI MÜTAHHİDİ
2-GÜÇLÜ YAPI DENETİMİ
3-YETKİN MÜHENDİSTLİK SİSTEMİ
4-MESLEKİ YETERLİLİK BELGELİ İŞ GÜCÜ
5-KALİTELİ MALZEME
6-ÇOK YÖNLÜ İMAR MEVZUATI
7-BİLİNÇLİ KAMUOYU

Paylaş
Paylaş
Paylaş
Paylaş
Paylaş
Benzer Yazılar
deprem
İzmir Depremi'nin Bilançosu
GES
GES Projeleri İçin Geoteknik Raporun Hazırlanmasına İlişkin Özel Teknik Şartname Önerisi
nükleer
Nükleer Güç Santralleri ve Nükleer Teknoloji
izmirss
Unutulan Proje: RADIUS
1424653
TOGG, Batarya Modülü İçin Farasis İle Anlaştı
DCIM100MEDIADJI_0168.JPG
Alsancak Limanı'nda Ro-Ro Operasyonları Yeniden Başladı
D_giKQnWsAIPARD
Türkiye'nin İhtiyacı Yassı Çelik Üretimi Hakkında Öneriler
FARM-2048x1263
Organik Tarım Uydurması
thumbs_b_c_e428879bb34d1f9546287414ad1e9f7f
Kıyı Emniyetinin İlk Kadın Römorkör Kaptanı, Dümeni Başında
röpdeneme2
Prof. Dr. Sencer İmer ile Türkiye'de Demir - Çelik Sanayisinin Değerlendirmesi
thumbs_b_c_edf5aed117b870772be9ac2eff6dbd14
Türkiye’nin Mühendis Kızları Geleceği Aydınlatacak
unnamed
MMO, Türkiye'de Enerjinin Seyri ile İlgili Raporunu Yayımladı