EN YENİLER
Milli hava platformları Türk mühendislerine emanet
Bayraktar TB3 SİHA, 9'uncu test uçuşunu tamamladı
Türkiye'nin savunma sanayisindeki son durumu
Milli Helikopter Yakalama ve Transfer Sistemi KUŞKAPANI Kabul Testlerini Tamamladı
Savunma Sanayii için Eğitim Kurumu Örnekleri Geliyor
Türkiye'nin Güneş Paneli Üretimindeki Sıradaki Hedefi İkincilik

Gayrettepe-Kağıthane-Havalimanı Metro Hattında % 98 İlerleme Kaydedildi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metro Hattında incelemelerde bulundu. İncelemenin ardından açıklama yapan Karaismailoğlu, “Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak, tüm personelimizle, mühendisimizle, işçimizle güzel ülkemizin aydınlık geleceği için çok yoğun bir çalışma yürütüyoruz. Türkiye’mizin stratejik hedeflerine uygun planlamaları ulusal ve uluslararası paydaşlarımızla istişare ediyor, devlet aklıyla sonuçlandırıyoruz. Bu titiz çalışmamız sahadaki arkadaşlarımızın ilmek ilmek işledikleri, alın teriyle büyüttükleri dev eserlere dönüşüyor. Gururluyuz” ifadelerini kullandı.

İstanbul’u Raylı Sistemlerle Nakış Gibi İşliyoruz

Türkiye’yi uluslararası ticaret yollarının kalbi, Yeni İpek Yolu’nun ana güzergahı haline getirirken, kent içi ulaşım konusunda da önemli adımlar atmaya devam ettiklerini aktaran Karaismailoğlu, “Çünkü bütünsel kalkınma hedeflerimiz ve ulaşmak istediğimiz lojistik gelişmişlik düzeyi hem şehirler arasında hem de şehir içinde akıllı ulaşım yatırımları yapmamızı gerektiriyor. Gayrettepe-İstanbul Havalimanı ile Halkalı-İstanbul Havalimanı metro hatlarını birlikte takip, kontrol ve güvenliğini sağlayacağımız kontrol merkezimizdeyiz. Nasıl ki İstanbul Havalimanı ile bu eşsiz metropolümüzü dünyanın aktarma merkezi haline getirdiysek, şehrin içini de raylı sistemlerle nakış gibi işliyoruz” dedi.

Raylı Sistem ve Demiryolu Çalışmalarında ‘Seferberlik’ İlan Ettik

İstanbul’un trafik çilesini hafifletecek kent içi metro projelerin de sona yaklaşıldığına dikkati çeken Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu, İstanbul’da şehir içi ulaşımını, daha hızlı, daha ekonomik, daha çevreci ve daha konforlu hale getirmek için 7/24 hizmet esasına göre çalıştıklarını söyledi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak, Türkiye’deki raylı sistem ve demiryolu çalışmalarında ‘seferberlik’ ilan ettiklerine vurgu yapan Karaismailoğlu, Türkiye’nin ulaştırma ve haberleşme yatırımları için 1 trilyon 337 milyar liranın üzerinde yatırım yapıldığını belirtti. Bu yatırımlarda demiryollarının yaklaşık 272 milyar lira ile ön sıralarda yer aldığını kaydeden Karaismailoğlu, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Türkiye’mizi dünyada 8’inci, Avrupa’da 6’ncı YHT işleticisi ülkesi yaptık. 2013’te hizmete açtığımız asrın projesi Marmaray’dan bugüne kadar 600 milyonun üzerinde yolcu taşındı. 30 Mart 2022’de Marmaray’da tam 616 bin kişi seyahat etti. Yeni bir rekor kırarak, günde 1 milyon yolcu hedefimize her geçen gün daha da yaklaşıyoruz. 2016’da hizmete açtığımız Avrasya Tüneli’nden bugüne kadar tam 81 milyon araç geçti. Günlük 60 bin araç Avrasya Tüneli’ni şu anda kullanmaktadır. Ülkemizin ihtiyaçlarını biliyoruz. İstanbul’un ihtiyaçlarını biliyoruz. Devlet aklı, ileri görüşlülüğü ve planlı bir yaklaşımla İstanbul’u yarınlara eksiksiz olarak hazırlamak bizim için çok önemli. Tüm ülkemizde olduğu gibi İstanbullular için de gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz. Türkiye genelinde 12 şehrimizde hizmet veren 811,5 kilometre şehir içi raylı sistem hattının 312,2 kilometresi Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yapılmıştır. Bakanlığımızda halen devam eden 14 ayrı proje ile toplam 185 kilometrelik raylı sistem hattı bulunmaktadır.”

İstanbul’daki Raylı Sistemler Ağı 363 Kilometreye Yükselecek

Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu, yurt sathında bu göz kamaştırıcı gelişmeler yaşanırken, kuşkusuz İstanbul ve İstanbulluların da yapılan hizmetlerden yararlandığını kaydeden Karaismailoğlu, İstanbul’daki raylı sistem ağının 260 kilometre olduğunu, yapımı devam eden projelerin tamamlanmasıyla, bu rakamın 363 kilometreye yükseleceğini söyledi. İstanbul’da 7 ayrı hatta, 103 kilometrelik kent içi raylı sistem üzerinde gece gündüz çalışıldığını aktaran Karaismailoğlu, hatlar hakkında şu bilgileri verdi;

“Bu hatlarımız; Pendik-Tavşantepe-Sabiha Gökçen Havalimanı Metro hattı, Bakırköy (IDO)-Bahçelievler- Güngören-Bağcılar (Kirazlı) Metro hattı, Başakşehir-Çam Sakura Şehir Hastanesi-Kayaşehir Metro hattı, Küçükçekmece (Halkalı)-Başakşehir – Arnavutkoy-İstanbul Havalimanı Metro hattı, Altunizade-Ferah Mahallesi-Çamlıca -Bosna Bulvarı Raylı Sistem Projesi, Kazlıçeşme-Sirkeci Raylı Sistem ve Yaya Odaklı Yeni Nesil Ulaşım Projesi ve Gayrettepe-Kağıthane-Eyüp-İstanbul Havalimanı Metro hattıdır. 37,5 kilometrelik Gayrettepe-Kağıthane-Havalimanı Metro hattımızda yüzde 98 oranında ilerleme kaydettik. Bunun yanında, 31,5 kilometrelik Halkalı-Başakşehir-Arnavutköy-İstanbul Havalimanı hattımızda da yüzde 87 ilerleme oranına ulaştık. Projelerimiz tamamlandığında, Mega şehir İstanbul’un merkezinden, dünyanın göz bebeği İstanbul Havalimanı’na iki koldan kolay, emniyetli ve konforlu yolculuk sağlanacak. Bununla birlikte Küçükçekmece, Başakşehir, Arnavutköy, Eyüp, Kağıthane, Şişli ve Beşiktaş ilçeleri bu metro hatları ile birbirine bağlanacak. Devam eden sinyalizasyon testleri ve sertifikasyon sürecinin ardından; Kağıthane-Eyüp-İstanbul Havalimanı arasındaki bölümünü 4 ay içerisinde, Gayrettepe-Kağıthane bölümünü de yıl sonuna kadar halkımızın hizmetine açmayı hedefliyoruz. Hattın işletmeye açılmasıyla birlikte, Kağıthane ile İstanbul Havalimanı arası seyahat süresi 24 dakikaya, Göktürk-İstanbul Havalimanı arası seyahat süresi 12 dakikaya inecek. Aynı şekilde; Esenler-İstanbul Havalimanı arası seyahat süresi 45 dakika, Taksim-İstanbul Havalimanı arası seyahat süresi 41 dakika, Arnavutköy- Beşiktaş arası seyahat süresi 36 dakika, Başakşehir (Metrokent)-Kağıthane arası seyahat süresi 48 dakika, Küçükçekmece- Kemerburgaz arası seyahat süresi de 50 dakika olacaktır. Bunun yanında; Zincirlikuyu-İstanbul Havalimanı arası seyahati 33 dakikada, 4. Levent- İstanbul Havalimanı arası seyahati de 35 dakikada yapabilecektir.”

YERALTIHABER

Paylaş
Paylaş
Paylaş
Paylaş
Paylaş
Benzer Yazılar
deprem
İzmir Depremi'nin Bilançosu
GES
GES Projeleri İçin Geoteknik Raporun Hazırlanmasına İlişkin Özel Teknik Şartname Önerisi
nükleer
Nükleer Güç Santralleri ve Nükleer Teknoloji
izmirss
Unutulan Proje: RADIUS
1424653
TOGG, Batarya Modülü İçin Farasis İle Anlaştı
DCIM100MEDIADJI_0168.JPG
Alsancak Limanı'nda Ro-Ro Operasyonları Yeniden Başladı
Ekran Alıntısı
"Depreme Karşı Tekiz" Girişiminden 7 Maddelik Eylem Planı
D_giKQnWsAIPARD
Türkiye'nin İhtiyacı Yassı Çelik Üretimi Hakkında Öneriler
FARM-2048x1263
Organik Tarım Uydurması
thumbs_b_c_e428879bb34d1f9546287414ad1e9f7f
Kıyı Emniyetinin İlk Kadın Römorkör Kaptanı, Dümeni Başında
röpdeneme2
Prof. Dr. Sencer İmer ile Türkiye'de Demir - Çelik Sanayisinin Değerlendirmesi
thumbs_b_c_edf5aed117b870772be9ac2eff6dbd14
Türkiye’nin Mühendis Kızları Geleceği Aydınlatacak