EN YENİLER
Milli hava platformları Türk mühendislerine emanet
Bayraktar TB3 SİHA, 9'uncu test uçuşunu tamamladı
Türkiye'nin savunma sanayisindeki son durumu
Milli Helikopter Yakalama ve Transfer Sistemi KUŞKAPANI Kabul Testlerini Tamamladı
Savunma Sanayii için Eğitim Kurumu Örnekleri Geliyor
Türkiye'nin Güneş Paneli Üretimindeki Sıradaki Hedefi İkincilik

Leopard 2A4 Tanklarına Yerli Zırh

Türk Kara Kuvvetleri Komutanlığı envanterinde bulunan Leopard 2A4 Ana Muharebe Tankları (AMT), T.C. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) tarafından başlatılan proje kapsamında modernize edilmektedir.

Leopard 2A4 Modernizasyon Projesi kapsamında Roketsan tarafından üretilen yerli zırh çözümleri ile modernize edilen ilk tank, 30 Ağustos 2020 tarihinde düzenlenen ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN’ın da katılım sağladığı “ROKETSAN Uydu Fırlatma, Uzay Sistemleri ve İleri Teknolojiler Araştırma Merkezi ile Patlayıcı Hammadde Üretim Tesisi Açılış Töreni” esnasında görüntülenmiştir.

Tören esnasında SavunmaSanayiST.com tarafından edinilen bilgiye göre Roketsan; Leopard 2A4 tankının etek tarafına Tepkisel Reaktif Zırh (ERA), kule ve şoför önü kısmına Boşluklu Modüler Add-on Zırh ve arka tarafına ise Yüksek Balistik Mukavemete Sahip Kafes Zırh entegrasyonu gerçekleştirmiştir. İlgili zırh çözümleri, ROKETSAN Balistik Koruma Merkezi (BKM) tarafından geliştirilmiştir.

Yapılan zırh eklemeleri ile Leopard 2A4 tankının ağırlığı 55 tondan 62 tona çıkmış, ancak icra edilen arazi testlerinde istenilen performansın başarıyla sağlandığı görülmüştür.

SavunmaSanayiST.com’un “Bu zırh eklemeleri ile Leopard 2A4 tanklarının ATGM’lere (anti-tank güdümlü füze) karşı mukavemeti ne seviyeye yükseldi” şeklindeki sorusunu yanıtlayan Roketsan personeli, “Şu anda Suriye ve Irak gibi operasyon bölgesinde bulunan bütün tehditlere karşı, ATGM ve RPG-7 tehditlerine karşı koruma sağlıyoruz. Bu kabiliyet, gerçek atışlı testlerle de denendi. Şu anda sistem, seri üretime hazır durumda.” ifadelerinde bulunmuştur.

altay

Leopard 2A4’e ALTAY Kulesi

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede ile Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım tarafından 23 Kasım 2020 tarihinde BMC’nin Arifiye’deki tesislerine düzenlenen ziyarette ise bir tanka ait fotoğraf dikkat çekmiştir. Söz konusu tankın, ALTAY Ana Muharebe Tankı’nın kulesinin entegre edildiği bir Leopard 2A4 Ana Muharebe Tankı olduğu anlaşılmıştır. Ortak alt sistemlerin kullanılması amacıyla Leopard 2A4 Modernizasyonu Projesi kapsamında, ALTAY Ana Muharebe Tankı Projesi’nden de faydalanılması muhtemeldir.

Ayrıca Leopard 2A4 tanklarına, ASELSAN tarafından geliştirilen Yakın Mesafe Gözetleme Sistemi (YAMGÖZ), Lazer İkaz Alıcı Sistemi (LIAS), SARP Uzaktan Komutalı Silah Sistemi (UKSS), PULAT Aktif Koruma Sistemi (AKS), Güç Dağıtım Ünitesi, ASELSAN Sürücü Görüş Sistemi (ADİS) ve Sesli Uyarı Sistemi entegrasyonları da gerçekleştirilecektir. Ayrıca mevcut L44 topunun, ALTAY’da da kullanılan L55 topu ile değiştirilmesi olasıdır.

Leopard 2A4 Modernizasyonu Projesi kapsamında BMC, ASELSAN, Roketsan ve firmaları görev almakta olup, ilk etapta 40 adet tankın modernize edilmesi kararlaştırılmıştır. Ancak ilerleyen dönemlerde, bütün Leopard 2A4 tanklarının – yaklaşık 350 adet – modernize edilmesi söz konusudur.

Kaynak: SavunmaSanayiST.com

Paylaş
Paylaş
Paylaş
Paylaş
Paylaş
Benzer Yazılar
deprem
İzmir Depremi'nin Bilançosu
GES
GES Projeleri İçin Geoteknik Raporun Hazırlanmasına İlişkin Özel Teknik Şartname Önerisi
nükleer
Nükleer Güç Santralleri ve Nükleer Teknoloji
izmirss
Unutulan Proje: RADIUS
1424653
TOGG, Batarya Modülü İçin Farasis İle Anlaştı
DCIM100MEDIADJI_0168.JPG
Alsancak Limanı'nda Ro-Ro Operasyonları Yeniden Başladı
Ekran Alıntısı
"Depreme Karşı Tekiz" Girişiminden 7 Maddelik Eylem Planı
D_giKQnWsAIPARD
Türkiye'nin İhtiyacı Yassı Çelik Üretimi Hakkında Öneriler
FARM-2048x1263
Organik Tarım Uydurması
thumbs_b_c_e428879bb34d1f9546287414ad1e9f7f
Kıyı Emniyetinin İlk Kadın Römorkör Kaptanı, Dümeni Başında
röpdeneme2
Prof. Dr. Sencer İmer ile Türkiye'de Demir - Çelik Sanayisinin Değerlendirmesi
thumbs_b_c_edf5aed117b870772be9ac2eff6dbd14
Türkiye’nin Mühendis Kızları Geleceği Aydınlatacak