EN YENİLER
"5 ARALIK DÜNYA MÜHENDİSLER GÜNÜ" ŞEKLİNDE ÖZEL BİR GÜN YOKTUR!
Milli hava platformları Türk mühendislerine emanet
Bayraktar TB3 SİHA, 9'uncu test uçuşunu tamamladı
Türkiye'nin savunma sanayisindeki son durumu
Milli Helikopter Yakalama ve Transfer Sistemi KUŞKAPANI Kabul Testlerini Tamamladı
Savunma Sanayii için Eğitim Kurumu Örnekleri Geliyor

MKEK’in Geliştirdiği CIWS’in Maketi Görüntülendi

Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKEK) tarafından geliştirilen Yakın Hava Savunma Sistemi (CIWS)’ne ait maket görüntülendi.

ANADOLU KARTALI 2021 Tatbikatı’nın 30 Haziran 2021 tarihinde gerçekleştirilen Basın ve Seçkin Gözlemci Günü esnasında, Türk savunma sanayii şirketleri tarafından bazı ürünler sergilendi. MKEK tarafından sergilenen ürünler arasında, şirketin bir süredir geliştirdiği Yakın Hava Savunma Sistemi’ne ait maket de yer aldı.

MKEK tarafından geliştirilen CIWS ile ilgili ilk açıklama, Mart 2021’de yapılmıştı. MKEK Genel Müdürü Yasin AKDER tarafından yapılan açıklamada, “Kurumumuz tarafından yerli ve millî imkânlarla geliştirilecek ve bu konudaki yurt dışı bağlılığını ortadan kaldıracak olan Yakın Hava Savunma Sistemi projesiyle gemi platformlarının başta güdümlü mermiler olmak üzere havadan karaya füzeler, seyir füzeleri, insansız hava araçları, uçakla ve helikopterlere karşı hava savunmasının bu projeyle en etkili şekilde karşılanması amaçlanmaktadır.” ifadelerine yer verilmişti.

Kurumun geliştirdiği CIWS sisteminin, Türk Deniz Kuvvetleri tarafında da halihazırda kullanılan ABD üretimi Phalanx CIWS’e benzediği görüldü. CIWS’in 20 milimetre çapında olacağı bilinirken; deniz platformlarında ilaveten taktik tekerlekli araca da monte edilebileceği tahmin edilmektedir.

Phalanx-CIWS
Temsili Görsel

Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığı envanterinde bulunan GABYA Sınıfı Firkateynlerde ve bazı çıkarma gemilerinde, ABD üretimi 20 milimetrelik Phalanx CIWS sistemi kullanılıyor. BARBAROS ve YAVUZ Sınıfı Firkateynler ise İsviçre üretimi 25 milimetrelik Sea Zenith CIWS sistemini kullanıyorlar. BARBAROS Sınıfı Firkateynlerde kullanılan Sea Zenith CIWS sistemleri, ‘BARBAROS Sınıfı Firkateyn Yarı Ömür Modernizasyonu‘ Projesi kapsamında ASELSAN üretimi 35 milimetrelik GÖKDENİZ CIWS sistemi ile değiştirilecekler.

Ayrıca halihazırda inşa faaliyetleri devam eden MİLGEM İSTİF Sınıfı Firkateyn TCG İSTANBUL (F-515)’da, Phalanx CIWS sisteminin kullanılması planlanmıştır. Ancak alınan yeni karar ile TCG İSTANBUL, GÖKDENİZ ile teçhiz edilecektir.

Kaynak: savunmasanayist

Paylaş
Paylaş
Paylaş
Paylaş
Paylaş
Benzer Yazılar
deprem
İzmir Depremi'nin Bilançosu
GES
GES Projeleri İçin Geoteknik Raporun Hazırlanmasına İlişkin Özel Teknik Şartname Önerisi
nükleer
Nükleer Güç Santralleri ve Nükleer Teknoloji
izmirss
Unutulan Proje: RADIUS
1424653
TOGG, Batarya Modülü İçin Farasis İle Anlaştı
DCIM100MEDIADJI_0168.JPG
Alsancak Limanı'nda Ro-Ro Operasyonları Yeniden Başladı
Ekran Alıntısı
"Depreme Karşı Tekiz" Girişiminden 7 Maddelik Eylem Planı
D_giKQnWsAIPARD
Türkiye'nin İhtiyacı Yassı Çelik Üretimi Hakkında Öneriler
FARM-2048x1263
Organik Tarım Uydurması
thumbs_b_c_e428879bb34d1f9546287414ad1e9f7f
Kıyı Emniyetinin İlk Kadın Römorkör Kaptanı, Dümeni Başında
röpdeneme2
Prof. Dr. Sencer İmer ile Türkiye'de Demir - Çelik Sanayisinin Değerlendirmesi
thumbs_b_c_edf5aed117b870772be9ac2eff6dbd14
Türkiye’nin Mühendis Kızları Geleceği Aydınlatacak