EN YENİLER
Milli hava platformları Türk mühendislerine emanet
Bayraktar TB3 SİHA, 9'uncu test uçuşunu tamamladı
Türkiye'nin savunma sanayisindeki son durumu
Milli Helikopter Yakalama ve Transfer Sistemi KUŞKAPANI Kabul Testlerini Tamamladı
Savunma Sanayii için Eğitim Kurumu Örnekleri Geliyor
Türkiye'nin Güneş Paneli Üretimindeki Sıradaki Hedefi İkincilik

MTA ve Cezayir arasında Yerbilimleri-Madencilik alanında işbirliği

Cezayir Demokratik Halk Cumhuriyeti’nin Maden Faaliyetleri Ulusal Ajansı Başkanı Sayın Ismail EL DJOUZI ve Jeolojik Hizmet Ajansı Başkanı Sayın Karima TAFER, Enerji ve Madenler Bakanlığı/Madenler Genel Müdürlüğü-Jeolojik Altyapı Müdür Yardımcısı Sayın Atika OUADAH, Cezayir’in Ankara Büyükelçiliği temsilcisi ile birlikte Genel Müdürlüğümüze 20-22 Temmuz 2022 tarihlerinde bir ziyaret gerçekleştirdiler. Ziyaret sırasında heyete MTAIC Genel Müdürü Sayın Murat Halit DURCEYLAN ile MTAIC Temsilcileri ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığımız temsilcisi de eşlik etti.

MTA Genel Müdürü Sayın Vedat YANIK, Cezayir heyetini Makamında kabul etti. Görüşme sırasında Genel Müdürü Yanık, yerbilimleri ve madencilik alanında yapılacak çalışmaların iki ülkeye de katkı sağlayacağına olan inancını belirterek, Cezayir kurumlarıyla ortak projeler gerçekleştirmeye hazır olduğumuzu dile getirdi.

Söz konusu görüşmenin ardından düzenlenen teknik toplantıda Yanık, MTA ile ilgili kısa bir bilgilendirme yaparak, kurumlar arasında hazırlanan ve müzakere süreci tamamlanan mutabakat zabıtlarının imzalanacak olmasından duyduğu memnuniyeti ve bu belgelerin ortak projeler gerçekleştirilmesine vesile olmasını dilediğini ifade etti. Ardından Cezayirli yetkililer yaptıkları konuşmalarda işbirliğine hazır olduklarını, MTA’nın 87 yıllık bilgi birikiminden faydalanmak istediklerini belirttiler.

Teknik toplantı sırasında kurumlar arasında yerbilimleri ve madencilik alanında işbirliğine ilişkin iki ayrı Mutabakat Zaptı imzalandı.

Toplantının devamında Cezayir Enerji ve Madenler Bakanlığı/Madenler Genel Müdürlüğü-Jeolojik Altyapı Müdür Yardımcısı Sayın Atika OUADAH, kurumlarının tanıtımına ve ülkelerinin maden potansiyeline ilişkin sunum yaptı. Ardından MTA tanıtım filmi izlendi.

Programın devamında Cezayir heyeti için, MTA’nın Uzaktan Algılama ve Coğrafik Bilgi Sistemleri Merkezi’ne, Havadan Jeofizik Veri İşlem Laboratuvarına, Maden Analizleri ve Teknoloji Dairesi Başkanlığı analiz-test laboratuvarlarına, Türkiye Yer Bilimleri Veri ve Karot Bilgi Bankası’na (TÜVEK) ile Şehit Cuma Dağ Tabiat Tarihi Müzesi’ne geziler düzenlendi. Program kapsamında ayrıca MTA Uluslararası Madencilik A.Ş. (MTAIC) ziyaret edildi. Burada heyete şirketin yurtdışı faaliyetleri hakkında bilgi verildi.

YERALTI HABER

Paylaş
Paylaş
Paylaş
Paylaş
Paylaş
Benzer Yazılar
deprem
İzmir Depremi'nin Bilançosu
GES
GES Projeleri İçin Geoteknik Raporun Hazırlanmasına İlişkin Özel Teknik Şartname Önerisi
nükleer
Nükleer Güç Santralleri ve Nükleer Teknoloji
izmirss
Unutulan Proje: RADIUS
1424653
TOGG, Batarya Modülü İçin Farasis İle Anlaştı
DCIM100MEDIADJI_0168.JPG
Alsancak Limanı'nda Ro-Ro Operasyonları Yeniden Başladı
Ekran Alıntısı
"Depreme Karşı Tekiz" Girişiminden 7 Maddelik Eylem Planı
D_giKQnWsAIPARD
Türkiye'nin İhtiyacı Yassı Çelik Üretimi Hakkında Öneriler
FARM-2048x1263
Organik Tarım Uydurması
thumbs_b_c_e428879bb34d1f9546287414ad1e9f7f
Kıyı Emniyetinin İlk Kadın Römorkör Kaptanı, Dümeni Başında
röpdeneme2
Prof. Dr. Sencer İmer ile Türkiye'de Demir - Çelik Sanayisinin Değerlendirmesi
thumbs_b_c_edf5aed117b870772be9ac2eff6dbd14
Türkiye’nin Mühendis Kızları Geleceği Aydınlatacak