EN YENİLER
"5 ARALIK DÜNYA MÜHENDİSLER GÜNÜ" ŞEKLİNDE ÖZEL BİR GÜN YOKTUR!
Milli hava platformları Türk mühendislerine emanet
Bayraktar TB3 SİHA, 9'uncu test uçuşunu tamamladı
Türkiye'nin savunma sanayisindeki son durumu
Milli Helikopter Yakalama ve Transfer Sistemi KUŞKAPANI Kabul Testlerini Tamamladı
Savunma Sanayii için Eğitim Kurumu Örnekleri Geliyor

PARS STA’lar KKTC’de Görücüye Çıktı

Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ait FNSS PARS tipi Zırhlı Tanksavar Araçları, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC)’nde icra edilen törende görüntülendiler.

20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı dolayısıyla geçtiğimiz gün, Lefkoşa’da bulunan Dr. Fazıl Küçük Bulvarı’nda bir askeri tören düzenlendi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılım sağladığı tören kapsamında Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ait askeri araçlar da protokolü selamlayarak geçiş icra etti.

Geçit töreninde, Türk Silahlı Kuvvetlerine ait PARS tipi Zırhlı Tanksavar Araçları dikkat çekti. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı tarafından başlatılan Silah Taşıyıcı Araçlar (STA) Projesi kapsamında FNSS Savunma tarafından geliştirilen ve halihazırda teslimatları devam eden PARS STA’ların, KKTC’ye konuşlandırıldığı öğrenildi.

Silah Taşıyıcı Araçlar (STA) Projesi

Savunma Sanayii İcra Komitesi’nin 9 Mart 2016 tarihinde gerçekleştirilen toplantısında alınan karar uyarınca FNSS Savunma Sistemleri A.Ş. ile yürütülmekte olan sözleşme görüşmelerinde sona gelinmiş ve 27 Haziran 2016 tarihinde, Savunma Sanayii Başkanlığında düzenlen törenle Silah Taşıyıcı Araçlar (STA) Projesi Sözleşmesi imzalanmıştır.

anti-tank güdümlü füze, atgm, mclos, saclos, tanksavar füze,

FNSS, KAPLAN araç ailesinin en hafif üyesini, STA projesi kapsamında paletli tip ve PARS 4×4 aracını ise tekerlekli tip tanksavar aracı olarak üretmektedir.

Bu projede geliştirilen sistemlerin, tasarım, geliştirme faaliyetleri ve prototip kalifikasyon süreçleri 2019 yılında tamamlanmış ve Aralık 2019 itibariyle ilk STA teslimatı gerçekleştirilmiştir. Teslimatlar, 2021 yılı süresince de devam etmektedir.

Silah Taşıyıcı Araçlar, Roketsan tarafından geliştirilen OMTAS Tanksavar Füzesi ve daha önce tedarik edilen Rus üretimi KORNET-E Füzesi ile donatılmaktadırlar.

Son olarak Nisan ayı sonunda MSB tarafından yapılan açıklamada, “Bugüne kadar 94’ü KAPLAN olmak üzere 113 adet araç envantere alınırken, son olarak 5 Nisan 2021’de başlayan muayene kabul faaliyeti sonrası 9 araç daha envantere alındı.” ifadelerine yer verilmişti. STA platformlarının kalifikasyonunu 2019 yılında tamamlayan FNSS, aradan geçen yaklaşık iki yıllık sürenin ardından 120’den fazla araç teslimatı gerçekleştirmiş oldu.

Silah Taşıyıcı Araçlar Projesi kapsamında, paletli tipte 208 adet ve tekerlekli tipte 136 adet olmak üzere toplam 344 araç tedarik edilecek.

Kaynak: savunmasanayist

Paylaş
Paylaş
Paylaş
Paylaş
Paylaş
Benzer Yazılar
deprem
İzmir Depremi'nin Bilançosu
GES
GES Projeleri İçin Geoteknik Raporun Hazırlanmasına İlişkin Özel Teknik Şartname Önerisi
nükleer
Nükleer Güç Santralleri ve Nükleer Teknoloji
izmirss
Unutulan Proje: RADIUS
1424653
TOGG, Batarya Modülü İçin Farasis İle Anlaştı
DCIM100MEDIADJI_0168.JPG
Alsancak Limanı'nda Ro-Ro Operasyonları Yeniden Başladı
Ekran Alıntısı
"Depreme Karşı Tekiz" Girişiminden 7 Maddelik Eylem Planı
D_giKQnWsAIPARD
Türkiye'nin İhtiyacı Yassı Çelik Üretimi Hakkında Öneriler
FARM-2048x1263
Organik Tarım Uydurması
thumbs_b_c_e428879bb34d1f9546287414ad1e9f7f
Kıyı Emniyetinin İlk Kadın Römorkör Kaptanı, Dümeni Başında
röpdeneme2
Prof. Dr. Sencer İmer ile Türkiye'de Demir - Çelik Sanayisinin Değerlendirmesi
thumbs_b_c_edf5aed117b870772be9ac2eff6dbd14
Türkiye’nin Mühendis Kızları Geleceği Aydınlatacak