EN YENİLER
Milli hava platformları Türk mühendislerine emanet
Bayraktar TB3 SİHA, 9'uncu test uçuşunu tamamladı
Türkiye'nin savunma sanayisindeki son durumu
Milli Helikopter Yakalama ve Transfer Sistemi KUŞKAPANI Kabul Testlerini Tamamladı
Savunma Sanayii için Eğitim Kurumu Örnekleri Geliyor
Türkiye'nin Güneş Paneli Üretimindeki Sıradaki Hedefi İkincilik

SSB’den ADF’de “Diplomatik Atak”

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB), Antalya Diplomasi Forumu (ADF) kapsamında yabancı ülke temsilcileriyle bir araya geldi.

Savunma Sanayii Başkanlığı tarafından Antalya Diplomasi Forumu kapsamında kapalı oturum şeklinde düzenlenen “Barışçıl Diplomasi ve İşbirliğinin Bir Bileşeni Olarak Savunma Sanayii” başlıklı toplantıya, çok sayıda ülkeden üst düzey diplomat katıldı.

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail DEMİR’in liderliğinde düzenlenen oturumda, Türk savunma sanayii şirketlerinin üst düzey yetkilileri de yer aldı. Toplantıda; ASELSAN Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Haluk GÖRGÜN, TUSAŞ Genel Müdürü Temel KOTİL, STM Genel Müdürü Özgür GÜLERYÜZ, ROKETSAN Genel Müdür Yardımcısı Murat KURTULUŞ ve HAVELSAN Genel Müdür Yardımcısı Savaş YANIK hazır bulundu.

SavunmaSanayiST.com’un da yerinden takip ettiği toplantıya, yabancı ülkelerden şu isimler katıldı:

• Malta Dışişleri ve Avrupa İşleri Bakanı Evarist Bartolo
• Nijer Dışişleri Bakanı Hassoumi Massaoudou
• Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba
• Haiti Savunma Bakanı Jean Walnard Dorneval
• Senegal Dışişleri Bakanı Moïse Diar Diégane Sarr
• Nijerya Dışişleri Bakanı Zubairu Dada
• Kırgızistan Dışişleri Bakanı Ruslan Kazakbayev
• Özbekistan Dışişleri Bakanı Abdülaziz Kamilov
• Bangladeş (West) Dışişleri Bakanı Shabbir Ahmad Chowdhury

Prof. Dr. İsmail DEMİR’in konuşmasıyla başlayan oturum kapsamında yabancı misafirlere Türk savunma sanayii’nin kabiliyetleri anlatıldı. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir; dost ve kardeş ülkelerle iş birliği süreçlerine girdiklerini, başlatılmış ve üzerinde çalışılan iş birliği programları olduğunu belirtti.

SSB-ADF

Savunma sanayii ekosistemini destekleyici teşvikler de sağlamaya çalıştıklarını dile getiren DEMİR, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Güçlü bir başlangıç noktanız olmadan daha da büyüyemezsiniz. Uluslararası anlamda iş birliğine önem veriyoruz. Savunma sanayiinde, araştırma geliştirmeyi destekleyen projelere fonlar ayırıyoruz, lojistik anlamda da destek sağlıyoruz. Savunma sanayisi hükümetin desteği olmadan ayakta kalamaz. Ancak sadece kamu şirketleri üzerinden çalışmakla sınırlı kalırsanız, verimlilik gibi konularda sorun yaşarsınız. Dolasıyla bizim kamu kaynaklarıyla sınırlı kalmıyoruz. Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı’mız (TSKGV) var.”

Dost ve kardeş ülkelerle milletlerle iş birliği süreçlerine giriyoruz. Onlara da faydamız oluyor. Başlatılmış ve başlatılmak üzere olan üzerinde çalışılan iş birliği programlarımız var. Bu iş birlikleri sayesinde başarı hikayelerimizi anlatıyor ve kendileriyle paylaşıyoruz. Onlardan da bir şeyler öğreniyor, yeni kaynaklar buluyoruz. Maliyet etkin çözümü bulabilmek için karşılaştığınız sorunlara bazen çok uluslu programlara dahil olabiliyor ya da farklı ülkelerin katkılarıyla üretim hacmini artırıp, üretimin maliyetini düşürebiliyorsunuz. Sahada maliyetlerinizi düşürebilmek için böylesi iş birliklerine girebiliyorsunuz. ”

Haiti ile Savunma Sanayii Mutabakat Zaptı

SSB-ADF

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail DEMİR’in açılış konuşmasının ardından oturum basına kapalı olarak yaklaşık bir saat daha devam etti.

Oturumun ardından basın mensupları tekrar salona alındı. Salonda, Türkiye Cumhuriyeti ve Haiti arasında “Savunma Sanayii Alanında İş Birliğinin Geliştirilmesine Yönelik Mutabakat Zaptı” imzalandı. Anlaşmaya Haiti adına Savunma Bakanı Jean Walnard Dorneval ve Türkiye Cumhuriyeti adına Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail DEMİR imza attı.

Kaynak: savunmasanayist

Paylaş
Paylaş
Paylaş
Paylaş
Paylaş
Benzer Yazılar
deprem
İzmir Depremi'nin Bilançosu
GES
GES Projeleri İçin Geoteknik Raporun Hazırlanmasına İlişkin Özel Teknik Şartname Önerisi
nükleer
Nükleer Güç Santralleri ve Nükleer Teknoloji
izmirss
Unutulan Proje: RADIUS
1424653
TOGG, Batarya Modülü İçin Farasis İle Anlaştı
DCIM100MEDIADJI_0168.JPG
Alsancak Limanı'nda Ro-Ro Operasyonları Yeniden Başladı
Ekran Alıntısı
"Depreme Karşı Tekiz" Girişiminden 7 Maddelik Eylem Planı
D_giKQnWsAIPARD
Türkiye'nin İhtiyacı Yassı Çelik Üretimi Hakkında Öneriler
FARM-2048x1263
Organik Tarım Uydurması
thumbs_b_c_e428879bb34d1f9546287414ad1e9f7f
Kıyı Emniyetinin İlk Kadın Römorkör Kaptanı, Dümeni Başında
röpdeneme2
Prof. Dr. Sencer İmer ile Türkiye'de Demir - Çelik Sanayisinin Değerlendirmesi
thumbs_b_c_edf5aed117b870772be9ac2eff6dbd14
Türkiye’nin Mühendis Kızları Geleceği Aydınlatacak