EN YENİLER
Milli hava platformları Türk mühendislerine emanet
Bayraktar TB3 SİHA, 9'uncu test uçuşunu tamamladı
Türkiye'nin savunma sanayisindeki son durumu
Milli Helikopter Yakalama ve Transfer Sistemi KUŞKAPANI Kabul Testlerini Tamamladı
Savunma Sanayii için Eğitim Kurumu Örnekleri Geliyor
Türkiye'nin Güneş Paneli Üretimindeki Sıradaki Hedefi İkincilik

SSB’den HİSAR-A+ ve HİSAR-O+ müjdesi

HİSAR-A+ Alçak İrtifa Hava Savunma Füze Sistemi (AİHSFS), tüm unsurlarıyla Türk Silahlı Kuvvetleri’ne teslim edildi. HİSAR-O+ Orta İrtifa Hava Savunma Füze Sistemi (OİHSFS) ise seri üretime geçti.Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail DEMİR, HİSAR Projesi ile ilgili iki müjdeyi birden verdi. DEMİR’in sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “HİSAR’dan iki müjde birden! HİSAR A+ sistemi tüm unsurlarıyla teslim edildi! Harp başlıklı atışında yüksek hızlı hedefi uzak menzil ve yüksek irtifada imha eden HİSAR O+ ise seri üretime geçiyor! Hayırlı olsun. Durmak Yok Yola Devam!” ifadelerine yer verildi.

Prof. Dr. İsmail DEMİR tarafından duyurulan bu gelişme ile Türkiye, hava savunma alanında önemli bir kilometre taşına ulaşmış oldu. Türk savunma sanayii tarafından şu ana kadar; Çok Alçak İrtifa, Alçak İrtifa ve Orta İrtifa hava savunma katmanları için geliştirilen füze ve top sistemleri, seri üretime geçti. Yüksek irtifa için ise SİPER Projesi yürütülüyor.

HİSAR-A+ ve HİSAR-O+HİSAR-A+Türkiye’nin Alçak ve Orta İrtifa Hava Savunma ihtiyacının giderilmesi amacıyla, Alçak İrtifa Hava Savunma Füze Sistemi Projesi (HİSAR-A+) ve Orta İrtifa Hava Savunma Füze Sistemi Projesi (HİSAR-O+) tasarım ve geliştirme dönemi sözleşmesi 20 Haziran 2011’de ilgili kurumlar arasında imzalanmıştır.Alçak İrtifa Hava Savunma Füze Sistemi (HİSAR-A+) ve Orta İrtifa Hava Savunma Füze Sistemi (HİSAR-O+); sabit ve döner kanatlı hava araçlarının, seyir füzelerinin, insansız hava araçlarının ve havadan karaya atılan füzelerin imhasını gerçekleştirebilmektedir.HİSAR-A+, hareket halindeki birliklerin ve kritik tesislerin hava savunması amacıyla sabit ve döner kanatlı hava araçlarının, seyir füzelerinin, insansız hava araçlarının ve havadan karaya atılan füzelerin 15+ km – yeni menzil henüz bilinmiyor – menzile kadar etkisiz hale getirilmesi için tasarlandı.HİSAR-A+HİSAR-A+; Kundağı Motorlu Otonom Alçak İrtifa Hava Savunma Füze Sistemi, Füze Fırlatma Sistemi (FFS), HİSAR-A+ ve HİSAR-O+ Sistemlerinin ikisinden de atılabilen Alçak İrtifa Füzesi ve Füze Taşıma ve Yükleme Sisteminden oluşuyor.HİSAR-O+HİSAR-O+, sabit birliklerin ve kritik tesislerin hava savunması kapsamında sabit ve döner kanatlı hava araçlarının, seyir füzelerinin, insansız hava araçlarının ve havadan karaya atılan füzelerin 25+ km – yeni menzil henüz bilinmiyor – menzile kadar etkisiz hale getirilmesini sağlıyor. HİSAR-O, halihazırda belirli unsurlarıyla sahadadır.HİSAR-O+, dağıtık mimarisi sayesinde esnek konuşlanma avantajına sahip olup, Atış Kontrol Merkezi, FFS, Orta İrtifa Füzesi, Orta İrtifa Hava Savunma Radarı, Elektro-Optik Sistem, Erken İhbar Merkezleri Arayüzü Link-16 Sistemi ve Füze Taşıma ve Yükleme Sisteminden oluşuyor.SİPER Hava Savunma Sistemi ÖzellikleriSİPER Hava Savunma ProjesiSİPER Hava Savunma Projesi (TRT HABER)En az 70 kilometre menzile sahip olacak SİPER Hava Savunma Füzeleri, 8×8 konfigürasyonundaki bir füze fırlatma aracı üzerine teçhiz edileceklerdir. Tıpkı HİSAR-A+ ve HİSAR-O+ Füzelerinde olduğu gibi çift darbeli motora sahip olacak SİPER Hava Savunma Füzesinin, herhangi bir booster kullanmayacağı tahmin edilmektedir.Her bir SİPER Hava Savunma Sistemi Bataryası; dört adet SİPER Füze Fırlatma Sistemi (FFS)’ne, en az iki adet Füze Taşıma Yükleme Sistemi (FTYS)’ne, bir adet TEIRS Arama Radarı (AR)’na, bir adet Atış Kontrol Merkezi (AKM)’ne, bir adet Atış Kontrol Radarı (AKR)’na, bir adet Filo Kontrol Merkezi (FKM)’ne ve üç adet Haberleşme İstasyon Aracı (HİA)’na sahip olacaktır.SİPER Sistemi’nde Arama Radarı olarak ise ASELSAN tarafından geliştirilen Erken İhbar Radar Sistemi kullanılacaktır.

Kaynak: savunmasanayist

Paylaş
Paylaş
Paylaş
Paylaş
Paylaş
Benzer Yazılar
deprem
İzmir Depremi'nin Bilançosu
GES
GES Projeleri İçin Geoteknik Raporun Hazırlanmasına İlişkin Özel Teknik Şartname Önerisi
nükleer
Nükleer Güç Santralleri ve Nükleer Teknoloji
izmirss
Unutulan Proje: RADIUS
1424653
TOGG, Batarya Modülü İçin Farasis İle Anlaştı
DCIM100MEDIADJI_0168.JPG
Alsancak Limanı'nda Ro-Ro Operasyonları Yeniden Başladı
Ekran Alıntısı
"Depreme Karşı Tekiz" Girişiminden 7 Maddelik Eylem Planı
D_giKQnWsAIPARD
Türkiye'nin İhtiyacı Yassı Çelik Üretimi Hakkında Öneriler
FARM-2048x1263
Organik Tarım Uydurması
thumbs_b_c_e428879bb34d1f9546287414ad1e9f7f
Kıyı Emniyetinin İlk Kadın Römorkör Kaptanı, Dümeni Başında
röpdeneme2
Prof. Dr. Sencer İmer ile Türkiye'de Demir - Çelik Sanayisinin Değerlendirmesi
thumbs_b_c_edf5aed117b870772be9ac2eff6dbd14
Türkiye’nin Mühendis Kızları Geleceği Aydınlatacak