EN YENİLER
Milli hava platformları Türk mühendislerine emanet
Bayraktar TB3 SİHA, 9'uncu test uçuşunu tamamladı
Türkiye'nin savunma sanayisindeki son durumu
Milli Helikopter Yakalama ve Transfer Sistemi KUŞKAPANI Kabul Testlerini Tamamladı
Savunma Sanayii için Eğitim Kurumu Örnekleri Geliyor
Türkiye'nin Güneş Paneli Üretimindeki Sıradaki Hedefi İkincilik

Türk Tipi Hücumbot Projesi

Türk Tipi Hücumbot Projesi, Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nın hücumbot platformu ihtiyacının giderilmesi amacıyla T.C. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) tarafından başlatılmıştır.

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı tarafından başlatılan Türk Tipi Hücumbot Projesi kapsamında, 31 Ağustos 2020 tarihinde SSB ile STM Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret A.Ş. arasında ‘Türk Tipi Hücumbot Projesi Dönem-1 Kontrat Tasarımı Sözleşmesi’ imzalanmıştır. İmzalanan bu sözleşme ile projenin, STM ana yükleniciliğinde yürütülmesi kararlaştırılmıştır.

Türk Tipi Hücumbot Projesi ile ilgili olarak SavunmaSanayiST.com’a özel açıklamalarda bulunan Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. DEMİR, “Başkanlığımız ile STM arasında Tasarım Sözleşmesi imzalanan Türk Tipi Hücumbot Projemiz, donanmamızın gücüne güç katacak. Türk Tipi Hücumbotlar etkin manevra kabiliyeti, yüksek vuruş gücü ve taşıyacağı milli sistemlerle denizlerimizdeki menfaatlerimizin korunmasına katkı sağlayacak.” İfadelerinde bulunmuştur.

STM Ana yükleniciliğinde yürütülecek sözleşme kapsamında Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nın harekât alanlarında deniz kontrolünün tesis ve idamesi görevi çerçevesinde; düşman unsurları imha etmek/etkisiz hale getirmek, kendi unsurlarının bekasını sağlamak amacıyla tedarik edilmesi planlanan Türk Tipi Hücumbotların sistem isterlerinin tanımlanması, kavram seçimi, ön tasarım ve kontrat tasarımı faaliyetleri gerçekleştirilecektir.

Proje süresince Özgün Tasarım geliştirme faaliyetleri (Tekne Formu Optimizasyonu, Gemi Yapısal Analizleri, Ana Tahrik Sistemi, Gemi Elektrik Sistemi Tasarımı, Silah Konfigürasyonu) ve bunlara ait tasarım paketi geliştirilecektir.

Özellikle Adalar Denizi ve Doğu Akdeniz’de hücumbotları aktif olarak kullanan Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, halihazırda dört farklı sınıfta 19 adet hücumbot platformuna sahiptir.

Türk Tipi Hücumbot

Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na ait hücumbot platformları, ağırlıklı gemisavar füze sistemleri ile teçhiz edilmektedirler. Halihazırda envanterde bulunan hücumbotlar, Exocet veya Harpoon tipi gemisavar füzeler ile teçhiz edilmiş durumdadırlar. Türk Tipi Hücumbot’ta ise Roketsan tarafından geliştirilen ATMACA Gemisavar Füzesi’nin kullanılacağı tahin edilmektedir.

Türk Donanması, hücumbot platformlarında 76 milimetrelik ve 40 milimetrelik top sistemlerini kullanmaktadır. Hava savunma amacıyla Stinger füzesi kullanabilen Türk hücumbotlarına, Roketsan tarafından geliştirilen L-UMTAS ve CİRİT Füzeleri de entegre edilmektedir.

Türk Tipi Hücumbot Projesi kapsamında geliştirilen hücumbotun, gelişmiş silah ve sensör sistemlerine sahip olacağı tahmin edilmektedir.

Kaynak: SavunmaSanayiST.com

Paylaş
Paylaş
Paylaş
Paylaş
Paylaş
Benzer Yazılar
deprem
İzmir Depremi'nin Bilançosu
GES
GES Projeleri İçin Geoteknik Raporun Hazırlanmasına İlişkin Özel Teknik Şartname Önerisi
nükleer
Nükleer Güç Santralleri ve Nükleer Teknoloji
izmirss
Unutulan Proje: RADIUS
1424653
TOGG, Batarya Modülü İçin Farasis İle Anlaştı
DCIM100MEDIADJI_0168.JPG
Alsancak Limanı'nda Ro-Ro Operasyonları Yeniden Başladı
Ekran Alıntısı
"Depreme Karşı Tekiz" Girişiminden 7 Maddelik Eylem Planı
D_giKQnWsAIPARD
Türkiye'nin İhtiyacı Yassı Çelik Üretimi Hakkında Öneriler
FARM-2048x1263
Organik Tarım Uydurması
thumbs_b_c_e428879bb34d1f9546287414ad1e9f7f
Kıyı Emniyetinin İlk Kadın Römorkör Kaptanı, Dümeni Başında
röpdeneme2
Prof. Dr. Sencer İmer ile Türkiye'de Demir - Çelik Sanayisinin Değerlendirmesi
thumbs_b_c_edf5aed117b870772be9ac2eff6dbd14
Türkiye’nin Mühendis Kızları Geleceği Aydınlatacak